Close

Polusezona JKL – Intervju Borna i Jura

Polusezona JKL – Intervju Borna i Jura

Kadeti odradili pola sezone u Jedinstvenoj kadetskoj ligi, u 9 odigranih utakmica upisali su samo jednu pobjedu, ali nadamo se da će u nastavku sezone biti uspješniji i upisati još par novih pobjeda!

Rezultate i tablicu, kao i cijelu pojedinačnu statistiku možete vidjeti na sljedećim poveznicama:

Jedinstvena kadetska liga

Statistika

Isto tako povodom polusezone odlučili smo popričati s našim najboljim kadetima Jurom Brkićem i Bornom Katanovićem kako bi čuli njihove dojmove i podijelili iskustvo igranja Jedinstvene Kadetske Lige s nama!

Evo što su imali za reći:

Odradili ste pola sezone u JKL, kakvi su vaši dojmovi?

Borna: Ova liga nam donosi puno iskustva i igranje na najvišoj razini Hrvatske protiv najboljih igrača u našem godištu.
Jura: Stječemo nova iskustva i igramo protiv jakih ekipa i igrača protiv kojih nismo imali priliku igrati prije.

Sviđaju li vam se putovanja u dalje gradove i utakmice protiv novih klubova ili su iscrpljujuća?

Jura: Do sad smo odradili 4 gostovanja, ali sviđaju nam se putovanja jer se međusobno družimo, još bolje upoznajemo i imamo priliku igrati u legendarnim dvoranama kao što su Gripe u Splitu ili Jazine u Zadru.

Kako uspijevate uskladiti ostale obveze, prvenstveno školske, s obzirom na velik broj treninga i utakmica, kako kadetskih tako i seniorskih i imate li uopće slobodnog vremena?

Borna: Pa za sada mi ide usklađivanje škola i obaveza s treninzima, utakmicama i svime, slobodnog vremena imam i sve stižem. Ponekad nakon gostovanja cijelog vikenda, ponedjeljak i utorak znaju biti malo teži, ali ostalo sve ide.
Jura: Uglavnom kad sam popodne u školi skoro svaki dan uzimam stvari za školu i za trening i poslije škole idem odmah na trening, a što se tiče slobodnog vremena mislim da za ono što voliš se uvijek može naći vremena.

Upisali ste prvu pobjedu protiv ekipe Vrijednosnica iz Osijeka, ali odigrali ste par napetih susreta koji su mogli otići u bilo kojem smjeru, za kojom utakmicom žalite što niste uspjeli izvući pobjedu?

Borna: Na početku sezone bili smo najneiskusnija ekipa, pošto nam je ovo tek prvi put da igramo ovu ligu. Žao mi je prve utakmice protiv Stoje doma, vodili smo većim dijelom susreta i da smo to pobijedili mislim da bi nam to bio velik vjetar u leđa za nastavak, isto tako sljedeće kolo odmah bio je Bosco za koje nije igrao njihov najbolji igrač Marat Kos i to smo isto vodili, ali onda nam se dogodila 3. četvrtina i ta treća četvrtina nas je dosta koštala i u nekim drugim susretima, i onda još par utakmica nismo bili kompletni…

Jeste li na nekom gostovanju doživjeli bolju atmosferu na utakmici ili su navijači Radnika najbrojniji i najglasniji?

Jura: Želim pohvaliti sve navijače koji navijaju za nas iz kola u kolo, uvjerljivo imamo najbolju atmosferu na utakmicama i najbrojnije navijače u cijeloj ligi, a isto tako zahvaljujemo roditeljima koji putuju s nama i podržavaju nas.

Jura, trenutno si najbolji strijelac u ligi s 30.0 poena po utakmici, što je ključno za tvoju napadačku efikasnost ove sezone?

Jura: Zahvalan sam treneru Svobodi što ima puno povjerenja u mene, također suigračima kad prepoznaju da sam u poziciji za šut ili očekuju od mene da iskreiram napad. Protivničke ekipe dobro znaju Bornu, koji je naš najbolji igrač, i svi su koncentrirani na njega što mi daje više prostora i jedan je od razloga zašto sam napadački najučinkovitiji.

Borna, sudjelovao si na već nekoliko okupljanja reprezentacije:
– sudjeluješ li u pripremi utakmica s trenerom Svobodom kad poznaješ neke dečke iz kadetske reprezentacije?

Borna: Pa da okupljanja reprezentacije mi daju malu prednost što bolje poznajem neke od naših protivnika i zahvalan sam treneru Svobodi što mi vjeruje i prije svake utakmice pita za protivničkog najboljeg igrača, za savjete kako koga čuvati i kako koga napadati.

– kako ta okupljanja izgledaju i kakva je atmosfera?

Borna: Okupljanja reprezentacije jako volim jer vidim svoje reprezentativne suigrače, atmosfera je stvarno dobra, treneri su dobri, volim i ta druženja i naporne trening. Mislim da stvarno igramo lijepu košarku i nadam se da će ovo nadolazeće Europsko prvenstvo biti dobro i da ćemo se vratiti u A diviziju.

Što priželjkujete od ostatka sezone? Koji su vaši ciljevi?

Jura: Nadam se da ću nastaviti pružati ovakve dobre partije u Jedinstvenoj kadetskoj ligi i da ćemo u nastavku ostvariti još koju pobjedu i da svi napredujemo što je više moguće do kraja.
Borna: Zahvalan sam klubu što igramo Jedinstvenu kadetsku ligu, ali ipak mi je prioritet seniorska liga i trenutna borba za prvo mjesto, nadam se da ćemo na kraju uspjeti i ući u kvalifikacije za Prvu ligu i evo zahvalan sam i treneru Matoiću što mi dosta vjeruje i daje veliku minutažu u seniorima. Isto se nadam još kojoj pobjedi u Jedinstvenoj kadetskoj ligi i da na kraju lige budemo što bolji.