Close

Seniorska sezona KK Radnik – sažetak

Seniorska sezona KK Radnik – sažetak

Seniorska sezona za Košarkaški Klub Radnik Križevci je završena. Sezonu smo započeli velikom pobjedom protiv Međimurja na domaćem terenu, nakon Međimurja čekalo nas je teško gostovanje u Varaždinu gdje smo ispustili pobjedu u posljednjim minutama utakmice i na kraju izgubili 3 razlike (67:70). U nastavku sezone vezali smo 6 pobjeda zaredom, ali onda je došla posljednja utakmica polusezone, gostovanje u Virju gdje nismo bili na nivou i izgubili sa 13 razlike.

Prije početka 2. polusezone ugostili smo ekipu Vedija i pobijedili 75:63, uslijedile su dvije ključne utakmice s Međimurjem i Vindijom. Zahtjevno gostovanje u Čakovcu rezultiralo je napetom utakmicom u kojoj na kraju nismo uspijeli izvući željeni rezultat, domaćin je pobijedio 82:80. Odmah nakon Međimurja veliki derbi s Vindijom, utakmica u kojoj bi porazom ispali iz utrke za prvaka, ali seniori su odgovorili odličnim drugim poluvremenom i pobijedili Vindiju 105:88.

Uzbudljivo je bilo u završnici sezone jer je svaka utakmica imala veliko značenje kako bi ostali u utrci za prvo mjesto i sve to kulminiralo je u posljednjem kolu gdje se u direktnom okršaju s Podravcem iz Virja odlučivalo o prvaku 2. Muške Lige Sjever. Pred prepunom dvoranom i vrelom atmosferom u Križevcima seniori su pobijedili Podravac. Nažalost, iako smo došli do pobjede, gosti iz Virja su zbog međusobnog omjera obranili naslov prvaka (91:104 u Virju, 84:82 u Križevcima, +11 koš razlike za Podravac). Čestitke ekipi Podravca i sretno na kvalifikacijskom turniru za Prvu ligu koji se igra u Virju.

Cijela utakmica za prvaka uploadana je na YouTubeu te ju možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/Ks8YfJjxZak

 

U međuvremenu odigrana je i All Star utakmica u Virju na kojoj su KK Radnik u parnoj selekciji predstavljali Florijan Šašek, Mario Matoić i Luka Biondić, dok je trener parne selekcije bio Tomislav Matoić.

 

Na kraju sezone pitali smo sportskog tajnika kluba Tomislava Maslića mišljenje o odigranoj seniorskoj sezoni te što možemo očekivati od iduće: “Sa sezonom seniora smo izrazito zadovoljni, ostali smo u borbi za prvo mjesto do zadnjeg kola što je držalo fokus ekipe i trenera, te tražilo visoki nivo rada iz tjedna u tjedan. Posljedično igrači i struka su napravili korak naprijed i individualni napredak što je u konačnici najvažnije. Klub organizacijski i financijski nije još spreman za iskorak u A1 jedinstvenu ligu, tako da je ova sezona tranzicija ka tome. Sljedeće sezone planiramo napraviti novi korak prema naprijed, zadržati okosnicu domaćih igrača i na to dodati igrače koji će nam pomoći kako bi ostvarili željeno. Paralelno ćemo ojačati struku u mlađim dobnim kategorijama sa novim trenerom i poboljšati kvalitetu rada po svim selekcijama što je ipak naš primarni cilj!”