Close

Sažetak Jr. NBA

Sažetak Jr. NBA

Klub je ove godine sudjelovao u organizaciji druge sezone Jr. NBA lige u Hrvatskoj!

Hrvatski košarkaški savez, u suradnji s NBA Europe, organizirao je Jr. NBA ligu u kojoj je sudjelovalo 30 osnovnih škola iz različitih hrvatskih regija, podijeljenih u šest divizija i dvije konferencije. O popularnosti ovakvog formata govori i činjenica da su se ove godine 43 osnovne škole prijavile za Jr. NBA projekt, stoga su u nekim regijama organizirane i kvalifikacije za ulazak u natjecanje. Već i sam dolazak na “draft” predstavljao je pobjedu!

Iz Križevaca su u ovogodišnjem izdanju Jr. NBA lige sudjelovale OŠ V. Nazor i OŠ Lj. Modec!

16. prosinca održan je pravi pravcati NBA draft, u Zagrebu su prijavljene škole izvlačile NBA klubove koje su predstavljale tijekom Jr. NBA lige i čije su dresove nosili na svim utakmicama. “Nazorovci” su izvukli Phoenix Sunse, a OŠ Lj. Modec Los Angeles Lakerse!

Osnovnoškolske ekipe činila su djeca od 1. do 4. razreda, na listi igrača bilo je 15 imena, uz to minimalno dvije djevojčice, dok je jedna uvijek morala biti na terenu. Ova pravila idu uz bok U9 mini košarci u kojoj se također nalaze mješovite ekipe, a i ostale stavke uređuju se po pravilima mini košarke.

Prvi turnir regije sjever Jr. NBA lige igrao se 13. i 14. siječnja u Ivanovcu, gdje su najuspješniji bili Lakersi iz Modeca u 4 utakmice upisali su sve pobjede, dok su Sunsi iz Nazora ostvarili jednu pobjedu i 3 poraza.

Drugi turnir smo imali priliku ugostiti Lakerse, Sunse, Kingse, Clipperse i Warriorse u Križevcima! 27. i 28. siječnja igrale su se posljednje utakmice za poredak, prije “playoffa” u kojem je sudjelovalo po 8 najboljih ekipa iz svake konferencije. Sunsi iz Nazora su ponovno pobijedili 1 utakmicu i 3 izgubili, dok Lakersi iz Modeca nisu uspjeli nastaviti neporaženi niz i upisali su dvije pobjede i dva poraza, ali uz ukupni omjer od 6 pobjeda i 2 poraza uspjeli su izboriti mjesto u “playoffu” konferencije!

2 četvrtfinala playoffa konferencije također su se igrala u Križevcima, Lakersi su ugostili ekipu New Orleans Pelicansa (OŠ Ivo Andrić iz Zagreba), a drugi četvrtfinalni par su činili San Antonio Spursi (OŠ Mato Lovrak iz Zagreba) i Minnesota Timberwolvesi (OŠ A. Harambašića iz Donjeg Miholjca). Bolji iz dvije međusobno odigrane utakmice plasirali su se u polufinale konferencije. Naši Lakersi su izgubili prvu utakmicu 10 razlike i pobijedili drugu 6 pa stoga nisu uspjeli izboriti daljnji krug natjecanja.

Odlično iskustvo za sve naše mališane, velika podrška roditelja i navijača s tribina, učenje timskim vrijednostima i kako se nositi s porazima i pobjedama, puno uživancije i novih prijateljstava! Nadamo se da ćemo i iduće godine imati priliku sudjelovati u ovom vrijednom projektu HKS-a i NBA Europe!