Close

Seniori završili na 3. mjestu – sažetak sezone

Seniori završili na 3. mjestu – sažetak sezone

Još jedna sezona u 2. ML Sjever brzo je prošla. Ove godine nakon odličnog ulaska u sezonu, na posljetku smo uzeli samo brončanu medalju. Nakon osvajanja Kupa Krešimira Ćosića – regije Sjever u listopadu i neporaženosti u prvih 15 kola prvenstva, posljednjih 7 kola dogodio nam se neočekivani pad u kojem upisujemo 3 poraza i završavamo na 3. mjestu zbog međusobnog omjera s KK Varaždinom.

Čestitamo KK Podravac iz Virja na još jednom naslovu prvaka 2. ML Sjever. U Virju smo upisali prvi poraz sezone, a nakon njega u idućem kolu na domaćem terenu i drugi protiv Varaždina. Dvije utakmice za zaborav u kojima nismo bili na potrebnoj razini i koje su nas koštale prvenstva. No bilo je i rekordnih pobjeda, najveća pobjeda od 69 koševa razlike ove sezone bila je u Virovitici  (58:127), a druga najveća od 65 razlike kod kuće protiv Koprivnice (123:58).

Odigran je već i All Star susret u Virju na kojem su naš klub predstavljali Mario Matoić, Luka Biondić i Matija Kurpez, dok je Tomislav Matoić bio pomoćni trener Neparne selekcije lige koja je slavila protiv Parne selekcije. Na All Star susretu dodijeljen nam je pehar i medalje za treće mjesto, naš najbolji igrač Ivan Svoboda bio je prvi vrhu lista za najboljeg strijelca, najboljeg tricaša i najboljeg igrača lige no nije uspio osvojiti iste. Održano je i natjecanje u tricama na poluvremenu All Star utakmice u kojem je najprecizniji bio naš Mario Matoić!

Na kraju sezone pitali smo glavnog trenera seniora Tomislava Matoića, smatra li sezonu neuspjehom, koji su po njemu razlozi poraza u ključnim utakmicama, što možemo pozitivno izvući od ove sezone te koji su planovi za dalje. U nastavku pročitajte sažetak intervjua:

Od početka sezone smo istaknuli ambiciju i želju za osvajanjem 2. MLS, dobro smo krenuli u sezonu i na polusezoni je sve teklo prema planu, na kraju nismo ostvarili željeni cilj i s obzirom na ambicije kluba i moje osobne ambicije, sigurno da nas ne zadovoljava to 3. mjesto. Ipak, ne smatram da je sve tako crno. Puno smo naučili iz ove sezone, ako izvučemo pouke iz grešaka koje su nam se dešavale, poradimo na stvarima koje nisu bile dobre, tada smatram da sezona nije neuspjeh. Sezona sigurno nije bila uspješna kako smo očekivali, ali iskustvo koje smo stekli još jednom sezonom nitko nam ne može oduzeti.

Do utakmice s Virjem bili smo neporaženi i ta utakmica je bila prekretnica sezone. Dosta je razloga zašto u toj utakmici nismo polučili željeni rezultat. Činjenica je da nam se centar iz petorke Tomislav Žulj ozlijedio 3 dana prije utakmice i nismo mogli računati na njega u utakmicama protiv Podravca i Varaždina. Pojačanje Gabriel Divić koji nam se pridružio na polusezoni također je te utakmice igrao pod tabletama jer je imao problem s gležnjem. Ne bi htio da ovo zvuči kao alibi, ali sigurno da nas je to poremetilo. Bez obzira na te stvari mi smo u utakmici s Virjem imali svoje šanse, no u ključnim trenucima oni su bili čvršći, odlučniji, spretniji i zasluženo su pobjedili. Nakon toga, opet ključna utakmica protiv Varaždina i opet smo pred kraj utakmice popustili pod pritiskom. Te utakmice mi je osobno posebno žao jer je imala ogromnu rezultatsku važnost, ali i zbog činjenice da mi je to bio prvi domaći poraz kao treneru u 2. MLS. Još uvijek analiziramo cijelu sezonu i utakmice koje su prošle, ali očito je da smo mi negdje iza Nove godine izgubili fokus i oštrinu te da smo u ključnim utakmicama bili ispod razine koja nam je trebala.

Najpozitivnije što možemo izvući iz ove sezone je iskustvo koje nam je najviše potrebno. Mi znamo kako i na koji način želimo doći do našeg cilja. To je s bazom domaćih igrača koji su potekli iz našeg kluba. Mi izuzev kapetana Ivana Svobode i Tomislava Žulja nemamo domaćeg igrača starijeg od 23 godine. Dva juniora su nam počinjala u petorci u većem broju utakmica, u nekima čak i zajedno. Ta naša domaća baza je naša snaga i od nje nećemo odustati. Naravno i na tim dečkima je velika odgovornost da shvate kakva šansa im se pruža i da nastave trenirati još ozbiljnije i jače jer to je jedini ispravni put do cilja. Uz te mlade igrače i naša dva iskusna cilj je i iduće godine dovesti igrače na pozicijama gdje smo deficitarni kako bi bili konkurentni i kako bi naše ambicije opet bile opravdano visoke, za prvo mjesto.

Svi klubovi drugih liga, osim prvaka iz svake regije, su u problemu jer nam je prvenstvo završilo početkom 3. mjeseca. Model ne ide na ruku nikome, ali sigurno nećemo 7 mjeseci čekati početak iduće sezone. Nastavljamo trenirati do 01.06. i tu bi posebno želio napomenuti da smo tim treninzima priključili još perspektivnih juniora, kadeta pa čak i mlađih kadeta. Ti dečki to zaslužuju i imaju priliku značajno napredovati kroz ovaj period trenirajući sa seniorima. Također im je ovo prilika da se nametnu i da možda netko od njih postane prvotimac već na jesen. Uz to ćemo odigravati prijateljske utakmice, a postoji šansa i da igramo otvorenu ligu koju organizira Varaždinski košarkaški savez. Uglavnom, ne stajemo i ovaj postsezonski period ćemo iskoristiti kao što bolju pripremu već i za iduću sezonu. Pošto nam je natjecateljski dio sezone došao kraju ovim putem se zahvaljujem prvenstveno svojim igračima, kolegama trenerima, našim vjernim navijačima, svim meni dragim ljudima koji su mi osobna potpora te upravi koja mi je bezrezervna podrška. Čvrsto vjerujem da ćemo iduće sezone svi zajedno doći do željenog cilja!