Close

Seniori osvojili prvi trofej sezone!

Seniori osvojili prvi trofej sezone!

Nakon pobjede u polufinala kupa protiv Mladosti iz Đurđevca, u Finalu Kupa košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije naši seniori bili su bolji od KK Vedi Bjelovar rezultatom 64:61. U vrlo napetom i uzbudljivom finalu izborili smo pobjedu u samom finišu utakmice. Gostovanje u Bjelovaru nije bilo nimalo lako, puno uspona i padova obje ekipe kroz susret, no na kraju se vraćamo kući uz pehar!

Slijedi finale regije Sjever protiv Ivančice iz Ivanca!

🎙️Sportski tajnik Tomislav Maslić: “Utakmice u kupu su bile za nas iznimno dragocjene, jer prije prvenstva možemo vidjeti stanje u kojem se nalazimo i raditi na našim nedostacima kako bi što spremniji dočekali prvenstvo. Dvije tijesne utakmice i egal završnice u Đurđevcu protiv Mladosti i Bjelovaru protiv Vedija me nisu iznenadile, mislim da će Đurđevac biti vruć teren za svaku gostujuću ekipu jer je to ekipa koja ima dobar spoj mladosti i iskustva, dok Vedi s dva nova pojačanja koji su igrali A2 ligu centar u Zagrebu izgleda bolje nego prošle godine i svakako će biti ekipa koja će se boriti za vrh tablice ove godine. Tako da dvije nezgodne utakmice u kupu su iza nas, ono što predstoji je Ivanec opet u gostima, sigurno da očekujemo i tu napetu utakmicu, ali očekujemo i da ćemo izgledati bolje i doći do pobjede i biti osvajači regije Sjever. Prvenstvo se također bliži, već za vikend očekujemo Viroviticu i konačno igramo utakmicu na domaćem terenu tu pozivamo publiku na otvorenje sezone i da daju podršku našoj ekipi. Idemo korak po korak, trebamo gledati kako ćemo se iz tjedna u tjedan dizati pojedinačno i ekipno, uživati u procesu i to je naš prvi cilj kako bi rasli kroz sezonu!”

🎙️Trener Tomislav Matoić: “Prije svega želim još jednom čestitati svojoj ekipi na osvojenom županijskom kupu. Bilo je sve samo ne lagano protiv Mladosti i Vedija.
U Đurđevcu se nismo snašli na iznimno agresivnu igru domaćina te smo ušli u njihov ritam što iskusni igrači koje ima ekipa Mladosti zna iskoristiti. Odlučivala je jedna lopta i srećom otišlo je na našu stranu. Što se tiče utakmice s Vedijem u Bjelovaru opet nismo bili pravi na početku i dozvolili smo domaćinu da se rezultatski odmakne u prvoj dionici. Gubili smo 11 razlike na poluvremenu, ali prvenstveno pravim pristupom i čvrstom obranom uspjeli smo stići kvalitetnog domaćina i na kraju uspjeli pobijediti.
Možda u nekim trenucima i ne izgledamo kako bi htjeli u ovom trenutku, posebice mislim na početke utakmica što nam se događa već treću utakmicu u nizu. S druge strane, optimističan sam zato što ima puno rezerve individualno od svakog pojedinog igrača, a naposlijetku kroz individualan napredak, dizati ćemo se i timski. Odradili smo dobar pripremni dio i mislim da je u ovom trenutku upravo ta fizička sprema i duža klupa odlučila kup utakmice. Na nama je sada da se uigramo i dižemo ekipno kroz svaki trening kako bi došli do željenog cilja. Fokusirani smo na svaku iduću utakmicu, tako nas u subotu čeka prvo kolo prvenstva kod kuće protiv Virke. Veselim se početku prvenstva u želji da se predstavimo pred našom publikom jednom jakom i ozbiljnom utakmicom s naše strane.
Također idući tjedan nas čeka i finale Kupa regije za što nam ne nedostaje motiva. Sigurno da nas čeka teško gostovanje protiv uvijek neugodnog Ivanca, ali vjerujem u našu pobjedu i dati ćemo sve od sebe da osvojimo i Kup regije.”

Sastav vs Mladost: Matoić M. 1, Brkić J. 13, Kurpez M. 3, Bolčić R. , Šašek F. 2, Biondić L., Fržović L., Svoboda I. 33, Ribarić D. 10, Prstec B., Garvanović T. 11, Žulj T. 7

Sastav vs Vedi: Matoić M. 7, Brkić J. 15, Kurpez M., Bolčić R., Šašek F., Gužvinec F., Fržović L., Svoboda I. 25, Garvanović T. 4, Žulj T. 6, Ribarić D. 7, Prstec B.

Trener: Matoić T.